1 april - 30 oktober

• Winkel
  • Museum info
  • A .....die! Ad Maas 1930-2013

Vanaf zaterdag 14 augustus 2021 is in Museum Thorn de expositie A .....die! Ad Maas 1930 - 2013 te zien.

Veelzijdig kunstenaar Ad Maas woonde en werkte ruim 40 jaar in het Witte Stadje. Nu wordt hij geëerd met een tentoonstelling over zijn oeuvre, dat bestaat uit schilderijen, beelden, collages, tekeningen en teksten.

De tentoonstelling loopt tot eind februari 2022.

Ad Maas: een eigenzinnig kunstenaar

Als kunstenaar was Ad Maas, opgeleid aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, een outsider. Niet in te delen bij enige groep of stroming werkte hij consequent aan een zeer authentiek en persoonlijk oeuvre. Hij maakte graag gebruik van eenvoudige, gevonden materialen zoals jute, kistjes, touw, drijfhout en glazen potten. Van elk voorwerp kon Ad wel een kunstwerk maken.

De handen van Ad Maas stonden nooit stil. Na een loopbaan als tekenleraar wijdde hij zich vanaf zijn 55ste geheel aan zijn vrije werk. Op het eerste gezicht speelt daarin zijn woonplaats Thorn geen grote rol. Maar wie goed kijkt, ziet wel dat overal water, maaskeien, meerpalen en paardebloempluisjes opduiken, die Ad Maas stevig verankeren in het Limburgse Maaslandschap, waar hij zelfs, een gelukkig toeval, zijn naam aan ontleent.

ANGELES NIETO “OOGST” (afgelopen)

Expositie “OOGst”

Nu het corona virus ons dwingt om niet ver te reizen, kunnen wij de rijkdom van het lokale ontdekken. In de expositie “OOGst” ga je op avontuur in het gewone, ga je een druppel regen herontdekken, een steen, de boom op de hoek, het geluid van jouw stappen.

Ontdek het paradijs van de eenvoud

Ángeles Nieto, geboren in Madrid, (1963), woont en werkt al 15 jaar in Thorn. Zij volgde de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht, haar 2e opleiding na kunstgeschiedenis aan de “Universidad Complutense” in Madrid. Ze is een multidisciplinair artist, gebruikt verschillende technieken en benaderingen, is kunstenaar en illustrator.
 Ze werkte aan internationale projecten en exposities in galerieën, musea en beurzen in Duitsland, België, Spanje en Nederland. Als illustrator werkt ze voor klanten als de
Bijenkorf, NS, Philips, Orkesten van de Nederlandse Landmacht, KPN en NOB. Ook deelt ze haar kennis als gast docent in de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht.
Haar werken zijn kleurrijk, vol met poëzie en humor, beïnvloed door haar Spaanse achtergrond. Ze creëren een wereld waar dieren en mensen vertellen over hun essenties,
 een persoonlijke visie over het leven en de ziel: dromen, licht, warmte en vrijheid. “Wij zijn stof van de sterren“.

Deze tentoonstelling liep van september 2020 tot augustus 2021.

Openingstijden:

1 april - 30 oktober: