1 april - 30 oktober

• Museum info
  • ANGELES NIETO “OOGST”

Expositie “OOGst”

Nu het corona virus ons dwingt om niet ver te reizen, kunnen wij de rijkdom van het lokale ontdekken. In de expositie “OOGst” ga je op avontuur in het gewone, ga je een druppel regen herontdekken, een steen, de boom op de hoek, het geluid van jouw stappen.

Nú is jouw directe omgeving het einde van de wereld. Kijk met de ogen van een kunstenaar en raak geïnspireerd. Ángeles Nieto laat ons reizen door haar ogen en gedachten. Hoe is het creatieve proces? Hoe kijkt de kunstenaar? Welke invloed heeft de omgeving in het werk van een kunstenaar? Hoe inspirerend is de natuur, het buitengebied rond Thorn?

Ontdek het paradijs van de eenvoud

Ángeles Nieto, geboren in Madrid, (1963), woont en werkt al 15 jaar in Thorn. Zij volgde de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht, haar 2e opleiding na kunstgeschiedenis aan de “Universidad Complutense” in Madrid. Ze is een multidisciplinair artist, gebruikt verschillende technieken en benaderingen, is kunstenaar en illustrator.
 Ze werkte aan internationale projecten en exposities in galerieën, musea en beurzen in Duitsland, België, Spanje en Nederland. Als illustrator werkt ze voor klanten als de
Bijenkorf, NS, Philips, Orkesten van de Nederlandse Landmacht, KPN en NOB. Ook deelt ze haar kennis als gast docent in de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht.
Haar werken zijn kleurrijk, vol met poëzie en humor, beïnvloed door haar Spaanse achtergrond. Ze creëren een wereld waar dieren en mensen vertellen over hun essenties,
 een persoonlijke visie over het leven en de ziel: dromen, licht, warmte en vrijheid. “Wij zijn stof van de sterren“.

Tentoonstelling verlengd tot en met zondag 1 augustus 2021

Is het museum gesloten? Dan kun je toch een voorproefje nemen. Volg de infopanelen in de historische kern van Thorn en maak alvast kennismaken met het werk van Angeles Nieto.

Openingstijden:

1 april - 30 oktober: